Te lojális munkavállaló vagy?

lojalis-munkavallalo

Miközben minden munkavállaló harmóniára törekszik a munka és a magánélet szerepei között addig minden munkaadó lojális dolgozókra vágyik.

Te elégedett munkavállaló vagy?

Szeretsz nap mint nap bejárni dolgozni vagy megterhelőnek érzed a mindennapos munkavégzést?

Napjaikban az Y generáció képviseli az aktív munkaerő piaci szereplők nagyobb részét, így érdemes foglalkozni azzal, hogy mivel érhető el náluk a lojalitás és az elégedettség.

Az Y generációba az 1980-as évek folyamán, 1990-es évek elején születettek tartoznak.

Az Y generációról azt tartják, hogy a munka világában fontos szempont számukra például az előrelépési lehetőség, az önmegvalósítás, a karrierépítés lehetősége, az élethosszig tartó tanulás biztosítása (life long learning), tehát a lehetőség arra, hogy folyamatosan valami újat tanulhassanak.

Mindennek köszönhetően azonban, ha sikerül is elhelyezkedni egy munkáltatónál, fent áll a veszélye annak, hogy csak rövid ideig érdekfeszítő a számukra, és egy új, érdekesebb munkahely után néznek.

A lojalitás tehát egyre inkább csökken az Y generációnál, pedig néhány egyszerű trükkel a munkaadó elérheti, hogy elégedett és lojális munkavállalói legyenek.

Elég, ha a herzbergi kéttényezős elméletére gondolunk, amelyből ki kell emelni a motivációs tényezőket, amelyek hiánya elégedetlenséget okoz.

Ezek közé a motivációs tényezők közé olyan elemek tartoznak, amelyek sokszor csak odafigyelést igényelnek nagyobb anyagi ráfordítás nélkül:

  • lehetőség a fejlődésre,
  • elismerés,
  • felelősségteljes munkakör.

Mivel tartható fent az egyensúly a munka és a magánélet között?

Sokszor azonban ezek a fentebb felsorolt egyszerűnek tűnő intézkedések elmaradnak, sőt a munkáltató sok esetben nem biztosít lehetőséget a családi élettel való összeegyeztethetőségre sem.

Pedig köztudomású, hogy a másik nagy igénye az Y generációnak a rugalmas munkavégzés, a home office, a kötetlen munkarend, amelyet a COVID járvány csak még tovább erősített.

Tudta, hogy csak akkor tudunk jól teljesíteni a munkahelyen, ha a magánéletünk is rendben van? Ehhez pedig nagyban hozzájárul az, hogy mennyire működik jól a szexuális életünk!

Ha vágyik arra, hogy még jobban menjen, akkor ma már mindenki számára nyitott lehetőség a potencianövelés. OIyan kiváló termékek kaphatók, mint a Pfizer Viagra, a Super Kamagra. Mindenekelőtt tájékozódjon a témával kapcsolatban, mielőtt eredeti Kamagra rendelés mellett dönt, hogy később ne érhesse semmilyen váratlan meglepetés. Kamagrával a potencianövelés bizonyított.

Hozzászólás