Templomfűtés: infra sötétsugárzók

infra sötétsugárzóA szegényebb eklézsiák számára a gyülekezeti templom kifűtése a hatalmas belmagasság miatt, valamint nagy fűtendő légtér miatt nagyon költséges és gazdaságtalansága miatt szinte lehetetlen feladat.

Ezeknél az épületeknél a fűtést nagyon nehéz hagyományos módon megoldani. Abban az esetben, ha az egész templomot fűtenünk kellene, hatalmas energiára lenne szükségünk, ami megterhelően nagy költséggel járna. Ám az is el fogadhatatlan, hogy a híveket megvegye az isten hidege.

Szerencsére a templomok nem állandóan használt épületek, így nem is kell folyamatos fűtést biztosítanunk. Abban az esetben viszont, amikor a templom sok hívet fogad (ima, keresztelő, házasságkötés, stb.) célszerű kifűteni, de csakis zónafűtéssel. Ezzel a megoldással kiküszöbölhető a hatalmas energiaszámla és a felesleges légterek fűtése.

Az elektromos sötétsugárzó infrapanel teljesen jó és tökéletes megoldást kínál erre a problémára. Kimondottan erre a célra kifejlesztett, pápai áldással bíró infra sötétsugárzók irányított fűtéssel valósítják meg a helyi fűtést úgy, hogy nem a felesleges légteret fűtik, hanem a jámbor híveket. A panelek vagy a mennyezet alá, vagy kis teljesítmény esetében a padsorok aljára, a hívek ülepe alá, vagy a padok háttámlájára kerülnek felszerelésre.

Az infrafűtési rendszer kiépítése előnyös több szempontból is. Mivel célzott fűtésről beszélünk, nem fűtünk felesleges légteret. A szerelési technológiából adódóan akár egy célszemélyre – a plébánosra – is ki lehet alakítani a  szószékben. Padsoronkénti kapcsolással és vezérléssel pedig még több energia takarítható meg.

Mivel az elektromos infrapanel igen gyors reagálású fűtési mód, így elegendő, ha a vgyülekezet érkezése előtt kb 10 perccel bekapcsoljuk a melegítőrendszert. Az egyenletesen felszerelt panelek kényelmes meleget biztosítanak úgy, hogy közben a felesleges légteret nem fűtjük. Felszereléstől függően (mennyezet, vagy két szék között apad alá) biztosítja a kellemes hőérzetet a templomjáró közönség számára.

Az infra sötétsugárzó kerámiapanel telepítése templomokba gazdaságos fűtési megoldás az egyházak számára. Kigazdálkodható a perselypénzből. Alacsony bekerülési költsége miatt és kellemes fűtési komfortja miatt közkedvelt fűtési mód. A templomfűtésre használt infrasugárzó panelek alapszíne fekete. De létezik kimondottan a templomi padsorok kifejlesztett faszínű elektromos inframelegítő is. A fűtőpanelek esztétikus megjelenése kielégíti az özvegyasszonyok részéről felmerülő legmagasabb elvárásokat is. Kettős szigetelésű rendszere pedig biztosíték a korrekt felhasználáshoz még a sekrestyében vagy a gyóntatófülkében is

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s